Lineaflex Bútoráruház
Epoca háló - ágy, matrac, éjjeliszekrény.
Donatello - Olasz nappali bútor.
1093 Budapest Közraktár u. 20./a

KEZDŐLAP >> MATRACOK >> MATRAC kisszótár


A matracokkal, ágybetétekkel kapcsolatos leggyakrabban használt kifejezések gyűjteménye.


Tartalom: Biomatrac;    Bonell rugó;    Gyapjú;    Hideghab;    Kender;    Kókusznemez;    Latex matrac;    Len;    Memory ( Mirror Form );    Merino gyapjú;    Moher (mohair) gyapjú;    Pamut;    Vakuummatrac;    Zsákrugós (táskarugós) szerkezet;    EVO;    EVO T/Ny;    COOL MAX;    THERMO LITE;   

Biomatrac

A biomatracok csak természetes alapanyagból készülnek. Előnyük, hogy hypoallergének ( nem tartalmaznak allergiát okozó anyagokat) illetve nem engedik, hogy poratkák éljenek benne.

Latex matrac

Latexmatracok a kaucsuk fa nedvéből készülnek. Ez az anyag hypoallergén, nem tartalmaz allergiát okozó anyagokat.

Vákuummatrac

A vákuummatrac elnevezés a csomagolás módjára utat. Gyártásnál összetekerik és védőfóliával vonják be, ami könyebbé teszi a raktározást és szállítást. A kicsomagolt matracot később , otthoni körülmények között nem lehet újracsomagolni.

bonell rugó

A bonell rugót immár több mint egy évszázada használják matracok készítésére. Acélhuzalból készül, mely a matracra nehezedő terhelést veszi fel. Egyszerre erős és progresszív. A komfortérzetet és az élettartamot az 1 m2-re eső rugó sűrűség határozza meg. A bonell rugós ágybetétek tulajdonságait, keménységét nagy mértékben befolyásolják a vele kombinált anyagok.

zsákrugós (táskarugós) szerkezet

Zsákrugós (táskarugós) szerkezet>> Zsákrugós ágybetétek


A rugók egymástól függetlenül mozognak, mivel külön-külön kis zsákokba, tasakokba vannak bevarrva. Egy m2-en sokkal több rugó helyezkedik el, mint a bonell rugós ágybetétek esetén, így jobban képes követni a test vonalát. Dupla matracok esetén az egyik oldalon fekvő személy mozgása, forgolódása, nem zavarja a másik oldalit.

Gyapjú

A juh lenyírt, göndör fürtös szőrzete. Egyedülálló hőmérséklet szabályozó képessége segítségével nagyon jól megtartja a test melegét. Nagyfokú nedvességfelvevő tulajdonsággal rendelkezik (felszívja az izzadság okozta nedvességet). Természetes segítség az ízületi gyulladások ellen. Nem vezeti az elektromos áramot, így nem okoz szívproblémákat alvás alatt. Növeli az aktív hőt, elősegítve ezzel a véráramlást, és a szükséges hőcserét a bőr és környezete között.

Merino gyapjú

A finomabb gyapjút adó juhfajta szőréből származik. Puha, rugalmas és jó légáteresztő. A merino juh Ausztráliában honos.

Moher (mohair) gyapjú

Moher (mohair) gyapjú>> Camelia ágybetét


Az angora kecske gyapja. Egyenletes felületű, nem kopik, nem bolyhosodik..Optimális a hőszigetelő képessége, és a rugalmassága.

Pamut

A gyapotcserje terméséből kapott textilipari nyersanyag. A gyapotcserjét meleg éghajlatú országokban termesztik. A bőr számára egyik legkiválóbb anyag. Hűvös érzetet ad, mivel folyamatosan elnyeli az izzadtságcseppeket. Optimális hőelvezető képességgel rendelkezik.

Kender

Érdes levelű, magasra növő rostnövény. A kenderből készült szövet nagyon erős, hőtartó és légáteresztő. A pamut helyettesítésére alkalmas.

Len

Rostjáért és olajos magváért termesztett kék virágú növény. Különleges antiallergén szálasanyag, mely ellenálló és nedvességfelszívó (saját súlyának 20%-át képes felvenni). Kellemes, hűs érzést ad a bőrnek.

Memory

Viszkoelasztikus hab, az eredeti formájába lassan tér vissza, így a test alakjához idomul. Sejtjei egyenletesen elosztják az emberi test tömegét a test teljes felületére, optimális helyzetben tartja azt.

Kókusz

Kókusz matrac>> LN Kókuszmatrac


A kókuszlatex természetes anyagból, a kókuszdió védőburkából készül. Természetes rugalmassággal rendelkezik, jó hőszigetelő, kiválóan szellőzik és a nedvességet nem szívja magába. Latex és memory rétegekkel kombinálva szabályozható a matrac keménysége.

Hideghab

Hideghab matrac>> LN Hideghab matracok


A hagyományos habszivacs matracok utódja. Paraméterei megközelítik a természetes latex tulajdonságait, de annál lényegesen olcsóbb ágybetétek előállítását teszi lehetővé. Sejtszerkezete révén a fekvő testnek egészséges alátámasztást biztosít. Alaktartó, rugalmas és tökéletesen átszellőző.

Evolution matrac huzat

Új generációs antiallergén matracszövet. Kiváló hő- és nedvességszabályozó. Bizosítja a matrac megfelelő szellőzését.

Evolution téli/nyári huzat

Az Evolution matracszövet egyik oldala gyapjúval, másik pedig pamuttal kombinálva. A nyári oldal elvezeti a hőt, a téli pedig megtartja.

COOL MAX huzat

A COOL MAX matracszövet speciális szálszerkezet révén, a test által leadott hő gyorsan áthalad a szöveten és a pára is gyorsan távozik. Kellemes hűsítő érzést biztosít a meleg nyári napokban.

THERMO LITE huzat

A szálszerkezetnek köszönhetően egy meleg réteg alakul ki a szövet közepén. Kellemes meleg érzést nyújt a hideg téli napokban.

06-1-Matracfutár Webáruház : Ágyak, ágybetétek, bio ágybetétek, matracok, bútorok és kiegészítők Budapest területén ingyenes házhoz szállítsással. Nem csak matrac!
Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.