Adja meg az áruház aktuális kuponkódját!

A regisztrált és bejelentkezett felhasználóknak csak egyszer kell megadni!

ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek


A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Lineaflex-Bútor Kft. (székhelye: 1196 Budapest, Mészáros Lőrinc u. 84. cégjegyzékszám:01-09-883360 (FB) ; adószáma: 13986946-2-43; képviselik: Bánszky József ügyvezető igazgató önállóan; a továbbiakban: Szolgáltató) és a Lineaflex-Bútor Kft. által a www.lineaflex-butor.hu és www.matracfutar.hu webcímeken nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek).

I. Általános tudnivalók

 1. A jelen Általános Szerződési Feltétel hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a Lineaflex-Bútor Kft. által üzemeltetett www.lineaflex-butor.hu és www.matracfutar.hu webáruházakon keresztül történik. A Szolgáltató által fenntartott adathálózati kezelői felület az adathálózat (internet) sajátosságai miatt mind belföldről, mind külföldről elérhető. A Szolgáltató azonban kizárólag a Magyar Köztársaság területére címzett megrendeléseket fogad el. A Magyar Köztársaság területén kívüli postai, illetve egyéb címre történő szállítás tehát nem lehetséges, minden ilyen megrendelés és a regisztráció, annak ellenére hogy a regisztráció és a rendelés lehetősége ettől függetlenül fennáll, érvénytelennek minősül, és törlésre kerül.
 2. A Lineaflex-Bútor Kft. által forgalmazott valamennyi termék megvásárolható, illetve megrendelhető a Lineaflex Olasz Bútoráruház és Ágybetét Stúdióban is (1191 Budapest, Ady Endre út 42-44.) személyesen, faxon (06-1-215-3374) vagy email -ben ( lineaflex@matracfutar.hu).
 3. A Lineaflex Olasz Bútoráruház és Ágybetét Stúdió kedvezményei és szolgáltatásai eltérhetnek a www.lineaflex-butor.hu és a www.matracfutar.hu webáruházak által kínáltaktól. Ha az Ügyfél igénybe kívánja venni a honlapon található kedvezményeket (árengedmény, házhoz szállítás) elegendő vásárláskor a honlapon talált termékazonosítóra (KÓD) hivatkoznia.
 4. A www.lineaflex-butor.hu és a www.matracfutar.hu webáruházakban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

II. Regisztráció

 1. Ahhoz, hogy az Ügyfél a webáruházból rendelhessen, nem szükséges regisztráció.
 2. A regisztrációhoz feltétlen szükséges egy - Felhasználói név - és egy - Jelszó - megadása. Ezek segítségével tud az Ügyfél később belépni rendszerbe, ahol követheti megrendeléseinek állapotát.
 3. A többi mező kitöltése nem kötelező, de megrendeléseknél az itt megadott adatokat már nem kell újra megadnia.

III. Megrendelés

 1. Az áruk képét, lényeges tulajdonságait és árát a konkrét árucikk információs oldalán lehet megtekinteni. A termékekkel kapcsolatos további információkkal a Lineaflex Olasz Bútoráruház és Ágybetét Stúdió munkatársai állnak az Ügyfél rendelkezésére.
 2. Az vásárlás menete az "online vásárlás menete" menüpontban olvasható.
 3. Az Ügyfél a megrendelés feladásával kijelenti, hogy a jelen Általános Szerződési Feltételeket elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el.
 4. A www.lineaflex-butor.hu és a www.matracfutar.hu webáruházak oldalain elküldött megrendelést követően maximum 2 munkanapon belül a Lineaflex Olasz Bútoráruház és Ágybetét Stúdió munkatársai felveszik telefonon az Ügyféllel a kapcsolatot. Az Ügyfél még ekkor is szabadon módosíthatja vagy akár visszavonhatja megrendelését.
 5. Az Ügyfél szabadon dönthet mikor és milyen módon adja meg a szállításhoz és a számla kiállításához szükséges adatokat. Megadhatja regisztrációval, a rendelésnél, email-ben, telefonon, faxon vagy akár személyesen.
 6. A termékeket a Szolgáltató bolti forgalom keretében utánvéttel házhoz szállítja a telefonon egyeztetett időpontban.

IV. Ár

 1. A termék ára magában foglalja az ÁFÁ-t (27 %). és Budapest területén a földszintig való házhoz szállítás költségét is min. 50.000 Ft-os megrendelés esetén.
 2. 50.000 Ft alatti megrendelés esetén, Budapest területén a földszintig való házhoz szállítás díja 3810 Ft. (3000 Ft + ÁFA)
 3. A vidékre történő házhoz szállítás díjáról a Szolgáltató és az Ügyfél minden esetben külön megállapodik. Ha az Ügyfél a szállítási díjat nem fogadja el, akkor szabadon visszavonhatja megrendelését vagy saját maga gondoskodhat az árunak a Lineaflex Olasz Bútoráruház és Ágybetét Stúdióból történő házhoz szállításáról.
 4. A www.lineaflex-butor.hu és a www.matracfutar.hu webáruházak oldalain közzétett árak változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép életbe. A módosítás a már megrendelt áruk vételárát nem befolyásolja.

V. Szállítás

 1. A Szolgáltató Budapest területén végez házhoz szállítást. (A Budapest területén kívül történő házhoz szállítás minden esetbe a Szolgáltató és az Ügyfél külön megállapodása alapján történik.)
 2. A Szolgáltató minden esetben egyezteti az Ügyféllel a szállítás időpontját.
 3. A Szolgáltató árucikkek információs oldalain közzéteszi a várható maximális szállítási határidőt munkanapokban, és jelzi a szállítási határidőt módosító körülményeket. (pl. beszállítók leállása)
 4. Az áru kiszállítását a Szolgáltató munkatársai végzik, de szükség esetén a harmadik fél a Szolgáltató alvállalkozójaként/közreműködőjeként is lehetséges.
 5. Kérjük, a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét, és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

VI. Fizetési feltételek

 1. A telefonos kapcsolatfelvételkor az Ügyfél az alábbi fizetési módozatok közül választhat:
  1. Személyesen, készpénzben az áru átvételével egyidejűleg (utánvétel)
  2. Banki átutalás (Az átutalásnak Szolgáltató bankszámlájára a kiszállításig meg kell jelennie.)
  3. Bankkártyás fizetés (Csak a Lineaflex Olasz Bútoráruház és Ágybetét Stúdióban lehetséges a szállítást megelőzően. )
 2. Egyedi méretű matracok és ágyrácsok 50% előleg befizetésével rendelhetők. (A szabványos ágyrács- és matracméretek: 90 * 200 cm; 160 * 200 cm; 180 * 200 cm.)

VII. Sikertelen kézbesítés

 1. Az Ügyfél hibájából meghiúsult kézbesítés miatti újraküldés költségei minden esetben az Ügyfelet terhelik.

VIII. Elállási jog

 1. Az Ügyfél a szerződéstől az áru átvételét követő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat.
 2. Ha az Ügyfél elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (postán, személyesen vagy e-mailben, ) az alábbi címre: Lineaflex-Bútor Kft. 1191 Budapest, Ady Endre út 42-44. – email: lineaflex@matracfutar.hu . Ebből a célból felhasználhatja a következő elállási nyilatkozat-mintát is.
  • Címzett: Lineaflex-Bútor Kft. 1191 Budapest, Ady Endre út 42-44.
  • Alulírott kijelentem, hogy gyakorlom elállási jogomat az alábbi termék adásvételére:...
  • Az átvétel időpontja:..-
  • A fogyasztó neve:...
  • A fogyasztó címe:...
  • A fogyasztó aláírása:... (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)
  • Kelt:...
 3. Elállás esetén az Ügyfél köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni a Lineaflex-Bútor Kft. részére a 1191 Budapest, Ady Endre út 42-44. címre.
 4. Az Ügyfél csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.
 5. Szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti az Ügyfél által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is.
 6. A visszatérítést a szolgáltató mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy az Ügyfél nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.
 7. Elállás esetén a szolgáltató az Ügyfélnek visszajáró összeget az Ügyfél által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. Az Ügyfél kifejezett beleegyezése alapján a vállalkozás a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti.
 8. A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek:
  • a) Matracok esetén higiéniai okokból az Ügyfél elállási jogát csak sértetlen gyári csomagolásban visszaküldött termék esetén gyakorolhatja, a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdés e) pontja alapján.
  • b) Azokat a bútorokat, amelyeket a gyártók kifejezetten az Ügyfél kérésére állítanak elő (a kiválasztott színben, méretben, elemekkel, anyagokkal, mintázattal..) webáruházban nem, csak a Lineaflex Olasz Bútoráruház és Ágybetét Stúdióban lehet megrendelni. (Ezen termékek bemutató oldalain „Rendelhető” oszlopban az „Áruházunkban” felírat olvasható.) Ezeknél a termékeknél sem telefonon, sem email -ben megküldött megrendelés esetén nem gyakorolható az elállási jog, a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdés c) pontja alapján.
  • c) A szabványos ágyrács- és matracméretek: 90 * 200 cm; 160 * 200 cm; 180 * 200 cm. A nem szabványos méretű matracoknál és ágyrácsoknál, amelyeket a gyártók kifejezetten az Ügyfél kérésére állítanak elő sem webáruházunkban, sem telefonon, sem email -ben megküldött megrendelés esetén nem gyakorolható az elállási jog, a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdés c) pontja alapján.

Elállási nyilatkozat minta

IX. Garancia, Szavatosság

 1. A www.lineaflex-butor.hu és a www.matracfutar.hu webáruházban megrendelt árucikkekre a Szolgáltató minőségi garanciát vállal.
 2. A Szolgáltató szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk. szabályai irányadóak.
 3. A Szolgáltató a törvényben előírt kötelezettségein felül biztosítja a gyártók által kínált extra garanciális lehetőségek igénybevételét.
 4. A www.lineaflex-butor.hu és a www.matracfutar.hu webáruházban megvásárolt termékekre nyújtott garancia a Lineaflex Olasz Bútoráruház és Ágybetét Stúdióban érvényesíthető.
Tájékoztató a kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról

X. Adatkezelés

 1. A Szolgáltató az Ügyfelek által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a szerződés teljesítése érdekében tárolja. Nem használja fel semmilyen reklámtevékenységhez (hírlevelek, kéretlen telefonok...). A Szolgáltató az Ügyfelek adatait harmadik félnek nem adja ki, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor a harmadik fél a Szolgáltató alvállalkozójaként/közreműködőjeként jár el. A Szolgáltató az Ügyfelek adatainak kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései szerint jár el.
 2. A Szolgáltató a megrendelések adatait a szállítástól számított 10 napon belül töröli a webáruház adatbázisából.
 3. A regisztrációnál megadott adatokat az Ügyfél bármikor módosíthatja, vagy törölheti.
Adatvédelmi tájékoztató

XI. Egyéb

 1. A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.
 2. A szerződő felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseiket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezésére, szerződő felek – értékhatártól függően – a Fővárosi Bíróság kizárólagos illetékességének vetik alá magukat.

Panaszfórumok

Békéltető testület:
Budapesti Békéltető Testület
Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.
Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf. 10.
Tel: 06-1-488-2131
Fax: 06-1-488-2186
E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu

Fogyasztóvédelmi Hatóság:
378/2016. (XII. 2.) Kormányrendelet értelmében a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2016. december 31. napjával jogutódlással megszűnt.
A fogyasztók 2017. január 1-től panaszaikkal a területileg illetékes járási hivatalokhoz fordulhatnak. Elérhetőségeket itt találhatnak: http://jarasinfo.gov.hu/.

Kereskedelmi hatóság:
Budapest Főváros XIX. Kerület Kispesti Polgármesteri Hivatalának Jegyzője
Címe: 1195 Budapest, Városház tér 18-20. Tel: 06-1-347-4529


Budapest, 2018. 12. 02.


ÁSZF letölthető változatban